Becsinyátt leves
A legtartalmasabb levesek közé tartoznak a húslevesek. Vidékünk lakossága főként disznó és tyúkhúsból, ritkábban galambból és marhahúsból készítette.
A legtartalmasabb levesek közé tartoznak a húslevesek. Vidékünk lakossága főként disznó és tyúkhúsból, ritkábban galambból és marhahúsból készítette.
A dödölle az ún. „száraz kásák” közé tartozik.
Klasszikus recept, amit talán már mindenki kipróbált, és van egy íz élménye a Gundelről.
Ecettel savanyított levesek
A főzelékeket a bennük megfőzött anyagok szerint szokták megkülönböztetni. Legáltalánosabban a babot, a krumplit, a káposztát, kelkáposztát, karalábét, sárgarépát, kerékrépát /tarlórépát/ szokták főzelékként felhasználni.
A fiatalabb nemzedék már nem ismeri, de az idősebbek, a 70 éven felüliek még fogyasztották a „tormamártást”.
A legrégibb s talán a legegyszerűbben készíthető a lepény. Valamikor a megtüzesített kövön sütötték meg a megdagasztott tésztát. A lepény átmenetet jelent a kása és a kenyér között.
A napszámos családoknál a húst adó állat a nyúl volt. Igénytelensége miatt nagyon sok háznál tartották, és fogyasztották a húsát, melyet a baromfival tartottak egyenlőnek.
III. Bükfürdő-Csepreg félmaraton
2023. őszi csomagajánlatok - Trenta Apartman
2023. őszi csomagajánlatok - Somogyi Apartman Bükfürdő
Csepregi szüret 2023
2023. őszi csomagajánlatok - Apartman Hotel
2023. őszi csomagajánlatok - Hunquest Bük
Újra Termelői Piac Bükfürdőn!
Elfogadta a kormány a Magyar Turisztikai Ügynökség javaslatát, így a vendéglátó üzletek és jeggyel látogatható turisztikai attrakciók adatszolgáltatási kötelezettsége szakaszosan indul el a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felé.
Kommunális- és szelektív hulladékgyűjtési tájékoztató