Becsinyátt leves
A legtartalmasabb levesek közé tartoznak a húslevesek. Vidékünk lakossága főként disznó és tyúkhúsból, ritkábban galambból és marhahúsból készítette.
A legtartalmasabb levesek közé tartoznak a húslevesek. Vidékünk lakossága főként disznó és tyúkhúsból, ritkábban galambból és marhahúsból készítette.
A dödölle az ún. „száraz kásák” közé tartozik.
Klasszikus recept, amit talán már mindenki kipróbált, és van egy íz élménye a Gundelről.
Ecettel savanyított levesek
A főzelékeket a bennük megfőzött anyagok szerint szokták megkülönböztetni. Legáltalánosabban a babot, a krumplit, a káposztát, kelkáposztát, karalábét, sárgarépát, kerékrépát /tarlórépát/ szokták főzelékként felhasználni.
A fiatalabb nemzedék már nem ismeri, de az idősebbek, a 70 éven felüliek még fogyasztották a „tormamártást”.
A legrégibb s talán a legegyszerűbben készíthető a lepény. Valamikor a megtüzesített kövön sütötték meg a megdagasztott tésztát. A lepény átmenetet jelent a kása és a kenyér között.
A napszámos családoknál a húst adó állat a nyúl volt. Igénytelensége miatt nagyon sok háznál tartották, és fogyasztották a húsát, melyet a baromfival tartottak egyenlőnek.
Farsangi programok, bálok Bükön és környékén
Megjelent a Magyar Közlönyben a Széchenyi Pihenő Kártya alszámláinak megszüntetését szabályozó rendelet: 2023. január 1-jétől összevonásra kerülnek a korábbi szálláshely, vendéglátás és szabadidő „zsebek", ezáltal összeadódnak az azokban feltöltött összegek – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Ünnepi és téli ajánlatok Bükön és Bükfürdőn.
Asszonyfarsang Bükön 2023. február 3-án!
Late Night Wellness a Greenfield Hotel Golf & Spa szervezésében 2023. február 4-én Bükfürdőn!
Valentin-napi szaunfelöntések a Greenfield Hotel Golf & Spa-ban! Külsős vendégeknek is!