Facebook pixel

Balogh Szilvia

Már a dédnagypapája is méhészkedett, így valódi méhész családba született és vitte tovább a hagyományt. Kiskora óta aktívan részt vett, a méhészkedésben, kertművelésben. Később a gyümölcsből lekvárokat, házi-szörpöket készített, melyeket sokan dicsértek, így ezeket is árulni kezdte. Több mint 20 éve árul, részt vesz különböző piacokon és méhészrendezvényeken. Ha valaki szeretné megtudni milyen a minőségi magyar méz, keresse meg, kérjen egy kis kóstolót! (akácméz, hársméz, gesztenyeméz, virágméz, repceméz kóstolható)

Desits-Hús

Gyerekkorom óta kedveltem a háziállatokat, szüleim sokat neveltek sertéseket, baromfikat, nyulakat, kiskoromban rám ragadt az állatok szeretete, gondoskodni róluk, és tenyészteni! 1984 óta foglalkozom állattartással, előbb húshibrid bojler csirke tartásával foglalkoztam, és későbbiekben kezdtünk el sertés tenyésztésével foglalkozni, amely mára már a családi gazdaságunk fő profilja lett. Tevékenységünk legnagyobb részét ez tölti ki. Ragaszkodunk a szüleinktől megtanult régi hagyományokhoz, és csak hagyományos módon készítünk minden termékünket, amelyek ennek köszönhetően nagyon ízletesek, és egészségesek. Termékeink mind hagyományosan készülnek, nem használunk tartósítószert, gyors érlelőket, termékeink épp úgy készülnek, mint ahogyan nagyapáink, nagyanyáink készítették, a régi múltban.

Gaál Angelika

Saját termelésű alapanyagokból (nem permetezett, vegyszerezett zöldség-gyümölcs) készült termékek. Az alapanyagokat a Vasi Hegyháton termesztjük, a tájegység jellegzetességével bírnak; az előállított termékek pedig a tájegységre jellemző régi receptek szerint készülnek. Azt árusítjuk, amit a saját asztalunkra is teszünk; amit magunknak, a családunk részére is készítünk. A szinte teljesen önellátó életmód árukészletünkön is megmutatkozik.

Hódosi Katalin - Bazár Manufaktúra

2012-ben ejtette rabul az alkotót a gyurma csodálatos világa, aki már gyerek kora óta kötődött rengeteg kézműves technikához a gyöngyfűzéstől a nemezelésen át a kézi népi szövésig.
A gyurma anyaga és látványos felhasználhatósága viszont egy örök szerelemnek ígérkezik, és így több év után is mindig új és új stílusok születnek a kis műhelyben. Az ötletek sosem fogynak el, a termékek viszont annál inkább!
Érdemes megtekinteni a színes kínálatot, mert az aprólékosan megmunkált evőeszközök mellett különleges egyedi ékszerek is megtalálhatóak.

Termékek bármilyen elképzeléssel rendelhetőek is, mert az alkotó elszántsága végtelen.

Horváthné Jankovics Beáta

Egyedi, kézzel, aprólékos munkával és díszítéssel készülnek a mézeskalács ajándék és dísztárgyak. A termelő a mézeskalács készítést és díszítést Vargáné Orbán Anikó műhelyében tanulta 2013. novemberében és 2014.januárjában. Mivel nagy sikert aratott és sok biztatást kapott ,elhatározta,hogy komolyabban foglalkozik ezen termékek előállításával. Így az idei év novemberétől másodállásban vállalkozóként folytatja tevékenységét. A mézeskalács minden alkalomra ajándékozható, akár önálló ajándékként, akár egy nagyobb ajándék mellé apró meglepetésként. Születés és névnapra, esküvőre, keresztelőre, anyák napjára ballagásra, óvodai, iskolai évzáróra, húsvétra, karácsonyra, szeretetből, hálából vagy csak úgy,mert tetszik.