Facebook pixel

Gyógyvíz

A csodatevő bükfürdői gyógyvíz 4 kúton keresztül tör a felszínre. A Szent Kelemen, Felsőbüki Nagy Pál, Bükaqua és Szent Imre kutakból kinyert termálvizek mindegyike gyógyvízminősítéssel rendelkezik.

Az egyedi összetételű – alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú – gyógyvíz nemzetközi összehasonlításban is rendkívül magas, több mint 15201,58 mg/l ásványi anyag tartalommal rendelkezik, így egyedülállóan kedvező hatást fejt ki a szervezetre. 

A nátrium-klorid gyulladáscsökkentő hatású, a kalcium, fluor a csont anyagcseréjérében játszik fontos szerepet, a magnézium az izomműködésre hat pozitívan, a szén-dioxid pedig a keringést javítja.

Gyógyvíz

Kiválóan alkalmas szinte valamennyi mozgásszervi betegség kezelésére, hatékonyan alkalmazható: meszesedés, porckopás, csontritkulás, discopathia, lumbágó, Bechterew-kór, krónikus ízületi gyulladás, köszvény, lágyrész reumatizmus, továbbá ortopédiai és idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció, baleseti utókezelés, krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladások, valamint krónikus gyomorhurut, fekélybetegség, emésztési zavarok esetén.

A gyógyvíz ivókúra formájában is jól alkalmazható krónikus gyomorhurut, fekélybetegség és emésztési zavarok gyógyítására, valamint az osteoporosis megelőzésére, kezelésére. 

Image