Facebook pixel
Image

Kedvezményezett neve: Magyar Turisztikai Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Konzorciumi tagok:
Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület
Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány
Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zártkörűen működő Részvénytársaság
Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt.

Projekt címe: A Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térség fejlesztése és pozicionálása
Szerződött támogatás összege: 396 500 759 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 100 %

Projekt tartalmának bemutatása: Célunk, hogy a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térség a jelenleg pontszerű attrakcióként értelmezett helyszínek, világörökségi területek összekapcsolásával, egységes desztinációként jelenjen meg a belföldi és nemzetközi piavon, magas színvonalú szolgáltatások kialakításával váljon versenyképessé a határmenti térségekkel. Hosszú távú célunk szerint a térség egészségturisztikai profilja biztosítja egyrészt a nemzetközi értékesíthetőség egyik alapját, másrészt a megfelelő látogatómenedzsment révén jelentős felhordó erőt képvisel a térség további célpontjai, Sopron és a Fertő-tó számára.

Projekt tervezett befejezés dátuma: 2022.03.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.3.4-17-2018-00003

A projekt részeként a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület, mint kedvezményezett elkészített két tanulmányt. Az egyik tanulmány célja a Sopron-Fertő térség turisztikai szolgáltatóinak digitalizációs felmérése, ezen belül az egyéni honlapok struktúrájának, a közösségi média aktivitásoknak, illetve a főbb turisztikai -információs és/vagy foglalási- oldalakon való megjelenések vizsgálata, elemzése és értékelése.

A másik tanulmány célja a térségben található garantált programok felkutatása és összesítése, azok elemzése; a célcsoportok azonosítása; illetve ezek felmérését követően hiánypótló garantált programok kidolgozása a fellelhető turisztikai termékek és szolgáltatások figyelembe vételével, a célcsoportok igényeihez igazítva, a térségi turisztikai kínálat teljes lefedettsége érdekében.
Alapvető cél, hogy a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térség a jelenleg pontszerű attrakcióként értelmezett helyszínek a világörökségi területek összekapcsolásával, egységes desztinációként jelenjen meg a belföldi és a nemzetközi piacon; magas színvonalú szolgáltatások kialakításával, egyúttal áremelések mellett váljon versenyképessé a határ menti térségekkel, és mindazonáltal vonzzon magasabb fizetőképes keresletet. A nemzetközi piacon a Fertő-tavat kizárólag egy márka alatt érdemes építeni, és ezzel egyidejűleg elérni, hogy a térség osztrák oldali turizmusával versenyszövetségben a Burgenland régió három turisztikai térsége mellett negyedik térségként legyen értelmezve. Alapvető elvárás a turisztikai termékek és szolgáltatások összekapcsolásával, hogy a térség egész évben megfelelő élményt nyújtson mind a hazai, mind a nemzetközi utazóközönség számára. Összefoglalva: rövidtávon cél a térségbe érkező látogatószám növelése, hosszú távon pedig a vendégéjszaka szám növelése; multiplikátor hatása révén pedig a gazdasági szereplők bevételeinek növelése, a munkahelyek számának növekedése és a helyi adóbevételek növekedése.