Facebook pixel

Tormamártás

A földből kiásott és megtisztított tormát apróra reszelték, majd forró húslevessel leöntik, hogy veszítsen csípősségéből, erejéből. Sűrű rántást készítenek, és ezt vízzel (de ha van húslevessel készíteni), s a leveshússal fogyasztották.

Hozzávalók:

1db Torma

0,5liter Húsleves

1,5 dl étolaj

5 dkg liszt

„Itt van a tehén hus mártással, tormával,

Jobb ez mint a hering a veres hagymával.

Ábrahám illennel éle Sárájával,

Azért élt oly soká ő kedves párjával.

Bátran tehát, ebből mindnyájan egyenek,

Jó nagy szeleteket tányérra vegyenek.

Arra bőven mártást, de sót is tegyenek,

Húzd rá Bandi koma, vígan hadd legyenek!”

Részlet az Időtálló ízek - Büki Recepteskönyv című kötetből.