A földből kiásott és megtisztított tormát apróra reszelték, majd forró húslevessel leöntik, hogy veszítsen csípősségéből, erejéből. Sűrű rántást készítenek, és ezt vízzel (de ha van húslevessel készíteni), s a leveshússal fogyasztották.
Hozzávalók:
1db Torma
0,5liter Húsleves
1,5 dl étolaj
5 dkg liszt
„Itt van a tehén hus mártással, tormával,
Jobb ez mint a hering a veres hagymával.
Ábrahám illennel éle Sárájával,
Azért élt oly soká ő kedves párjával.
Bátran tehát, ebből mindnyájan egyenek,
Jó nagy szeleteket tányérra vegyenek.
Arra bőven mártást, de sót is tegyenek,
Húzd rá Bandi koma, vígan hadd legyenek!”
Részlet az Időtálló ízek - Büki Recepteskönyv című kötetből.