Hozzávalók 4 személyre:
4 db libacomb, só, bors majoránna, olaj, 40 dkg gesztenye, 4 db körte, 20 dkg csuszatészta, 1 db kisebb fejes káposzta, kristály cukor, kis doboz akácméz.
A libacombot kifilézzük, sózzuk borsozzuk és friss majoránnával fűszerezzük, a tésztát kifőzzük, a lereszelt, lesózott kifacsart káposztát karamellizált cukorra tesszük, és pároljuk, ha elkészült összekeverjük a cvekedlivel, ezután a kifilézett libacombokba töltjük feltekerjük és jó szorosan alufóliába csavarjuk. Egy órán keresztül sütőben pároljuk, ha megpuhult kicsomagoljuk és serpenyőben kis olajon megpirítjuk a bőrét. A köret készítése: Körtéket félbevágjuk kevés durva sóval, és borssal ízesítjük és serpenyőbe kevés vajon megsütjük, a megfőzött, megtisztított egész gesztenyét rátesszük a karamellizált akácmézre és egy két percig pirítjuk.
Részlet a GASZTRO PORTRÉK - Bükfürdő című könyvből