Facebook pixel

Felsőbüki Nagy (Szapáry-) kastély

Mi az Ön véleménye?
5

Helyén XVI. századi eredetű megerősített udvarház állt, melyet 1696-ban Felsőbüki Nagy István nádori ítélőmester kora barokk stílusban átépíttetett. A kastélyt a következő századokban hozzátoldásokkal bővítették, illetve több átalakítással felújították. 

A 14 szobás, egyemeletes épület dísztermét dombormű benyomását keltő festmények, ún. grisaille-képek díszítik, melyek a négy évszakot ábrázolják (Antonio Luca Colombo (Colomba) (1674-1737) és Pietro Antonio Conti műve).

A kastély a XIX. század elején a Jankovich grófok kezére került, majd házasság révén a Markovics, 1925-ben pedig öröklés útján a gróf Szapáry családé lett. 

A magántulajdonban lévő kastélyt tulajdonosa az elmúlt időszakban gyönyörűen felújíttatta, nem látogatható.

Aktuális Bükfürdő

Minőségfejlesztési támogatásra benyújtott pályázatok nyertesei

A Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület által 2020. február 14-én kiírt egyéb és magán-szálláshely típusú szálláshely-szolgáltatók számára kiírt pályázat minőségfejlesztési támogatás igénybevételére első szakasza 2020. március 4-én lezárult. A pályázók mindegyike formai és tartalmi szempontból is teljesítették a pályázati követelményeket. Az alábbiakban olvashatják a nyertes pályázók listáját.