Facebook pixel

Evangélikus templom

Mi az Ön véleménye?

1785-ben, advent első vasárnapján tartották az első istentiszteletet az egyszerű stílusban épült templomban, melynek bádogsisakos tornyát 1826-ban emelték. A türelmi rendelet előírásai szerint a templom nem épülhetett meg főutcán vagy az utcafronton és toronnyal.

Az épület alaprajza téglalap alakú, a három oldalon húzódó karzatot faoszlopok tartják, mennyezete fagerendás. A klasszicista oltár és a mögötte emelkedő szószék a koronázó urnával egy MM monogramos asztalos munkája 1795-ból. A templom oltárképét 1884-ben készítették. Keresztelőkútja eredeti, baluszteres lábakon áll.

Az 1880-as évekig a büki evangélikus nemesi családok címerei díszítették a templom falait. Napjainkban az alsóbüki családból származott Gyurátz Ferenc (1841–1925) püspök emlékét megörökítő márványtábla látható itt. 

Aktuális Bükfürdő

Minőségfejlesztési támogatásra benyújtott pályázatok nyertesei

A Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület által 2020. február 14-én kiírt egyéb és magán-szálláshely típusú szálláshely-szolgáltatók számára kiírt pályázat minőségfejlesztési támogatás igénybevételére első szakasza 2020. március 4-én lezárult. A pályázók mindegyike formai és tartalmi szempontból is teljesítették a pályázati követelményeket. Az alábbiakban olvashatják a nyertes pályázók listáját.