Facebook pixel

Toboz Ottó ökokalandjai

9,98 km
április, június, július, augusztus, szeptember, október
Aszfalt: 100% (9,98 km)
Gyalogtúra, Biciklitúra, Városnéző séta

1. „Aquila Lignea Greenfield”

Helyszín: Greenfield Golf (Bük-Bükfürdő, Golf utca 4.)

Küldetés: tudd meg, mi az a „Aquila Lignea Greenfield” és ismerd meg a csodálatos százhektáros pályát, mely hét tavával számos ritka madárfaj otthona. Vigyázat! A pályán tartózkodni veszélyes, így a kijelölt útról ne térj le!

2. Mezítláb a mókusok otthonában

Helyszín: Kneipp® Park (Bükfürdő)

Küldetés: tapasztald meg, hogy milyen egy természetes talpmasszázs, sétálj végig mezítláb a közel fél kilométernyi Kneipp®-elveket követő száraztaposón. Ha szerencsés vagy, még egy mókust is lencsevégre kaphatsz.

3. Felfedezés két lábon

Helyszín: a túrák a Kneipp® és Nordic Walking Parkból indulnak

Küldetés: gyalogolj végig a hivatalos Nordic Walking túraútvonalak egyikén, a 3 km-es Termál körön, vagy a 7,5 km-es Napsugár útvonalon. Ha még sosem próbáltad, profi animátorunk a Sportparkban a segítségedre lesz.

4. Tőzike és gyurgyalag

Helyszín: Répce menti tanösvény, Bük, Széchenyi u.

Feladat: Menj végig a „zöld” tanösvényen, és ismerd meg a szelíd Répce-vidék növény- és állatvilágát. Tudd meg, hogy hozzávetőlegesen hány millió szál tavaszi tőzike virít a Bükhöz közeli csáfordjánosfai tőzikés erdőben. És milyen állat is a szép nevű gyurgyalag?

5. Repülj mint a madár!

Helyszín: Napsugár Játszópark (Bük)

Feladat: ha igazán bátor vagy, csússz végig hazánk egyik legnagyobb, közel 360 méteres csúszópályáján, vagy gurulj le a Zorb® gömbbel. Akkor se csüggedj, ha kevesebb adrenalinnal is beéred, pecsétet kaphatsz egy kellemes sétáért a tóparton vagy egy jó játékért a játékparkban.

6. Fedezd fel a határaid!

Helyszín: Kristálytorony Kalandpark (Bük, Nyárfa u. 2.)

Feladat: Próbáld ki az óriáshintát és győzd le a félelmedet. A Magyarországon egyedülálló, kristályszerkezetű, háromszintes, a legmodernebb technológiával összeállított, látványos mászó- és kalandpályán minden generáció megtalálja az izgalmat.

7. Guruló világ

Helyszín: védett kerékpárútvonalak

Feladat: bérelj vagy pattanj fel a saját bringádra és tekerj át hazánk legrövidebb nevű településének – Bő – érintésével a leghosszabbon át – Chernelházadamonya – majd kanyarodj vissza Bükfürdőre. Bátrabbak akár Szombathelyig, vagy a festői szépségű Fertő tó partjáig is elkerekezhetnek.

Kerékpárkölcsönzés: Bükfürdő Tourinform Iroda

8. Mókus a vízben!

Helyszín: Bükfürdő Thermal & Spa

Feladat: Keresd Toboz Ottót és barátait az ország egyik legnagyobb fürdőjében, ahová a mókusok is szívesen járnak csobbanni. Próbáld ki a vizes játszóteret, mártózz meg családi és élménymedencékben, ahol sok-sok játék, és jobbnál jobb élményelemek várnak, vagy csússz le az anakonda, kamikaze, vagy a további kül- és beltéri csúszdák valamelyikén.

9. Mozgás a szabadban!

Helyszín: sportpark, kültéri fitneszeszközök (Bükfürdő, Termál krt.)

Feladat: Egy kicsi mozgás mindenkinek kell!  Próbáld ki erőnlétedet legalább három kültéri fitneszeszközön. Fürdőzés előtt, vagy fürdőzés után jól fog esni egy kis edzés a friss levegőn!