Facebook pixel

Répce mente mesejátszótér

Mi az Ön véleménye?

Répce menti mesevilágba kalauzol a Deák park, játszótér lett a felsőbüki füves területből, miközben Bükfürdőn kerékpárút készült, Iklanberényben pedig kerékpáros pihenő a TOP turisztikai programban elnyert több mint 196 millió forintból.

A térségben egyedülálló és európai színvonalú játszótér lett a Deák parkból. Állatfigurákat formázó hinták és mászókák sora várja a legkisebb és a kicsit nagyobb gyerekeket a Répce mente meséit időző játszótéren. Hetyésy Katalin és Sudár Lászlóné gyűjteménye inspirálta a játszóeszközöket. Vidám, színes és biztonságos gumiburkolat került a játékok alá, azok köré lombhullatók csemetéit ültették a már kiöregedett örökzöldek helyére. A faültetés novemberben zárult, arra elkészült a kerítés és már birtokba vehetik a helyi családok és az itt vendégeskedő turisták a mintegy 900 négyzetméteres területet.

Az új játszótér a turisztikai beruházás harmada, bővíti a büki, bükfürdői lehetőségek sorát: a pihenést, feltöltődést szolgáló gyógyfürdő, valamint az aktív kikapcsolódást nyújtó kerékpáros attrakciók mellé családbarát időtöltést kínál a városba látogatóknak.

A több mint 196 millió forintos támogatásból Bükfürdőn kerékpárút készült: az ökumenikus kápolnától a fürdő felé, a buszmegállókig sétányt alakítottak ki a bicikliút-építéssel. Egyre többen kerékpároznak nem csak a fürdővárosban, de a környéken is, nekik szolgál új megállóhellyel az Iklanberény központjában ebből a pályázatból kialakított biciklis pihenő.

A „Fenntartható turizmusfejlesztés megvalósítása Bük Városában és Iklanberényben” című, TOP-1.2.1-15-VS1-2019-00010 számú pályázati projekt teljes költségvetése 196.519.183, -Ft.

Szerző: Trió TV