Facebook pixel

Simon-Júdás Napi Országos Kirakodóvásár 2022


Archivált oldal

ITT LESZ DJ SHEPERD ÉS DJ DOMINIQUE IS A SIMON – JÚDÁS VÁSÁRON!

Idén október 29-én rendezik meg a Simon–Júdás Napi Országos Kirakodóvásárt Sárvár belvárosában, ahova több tízezer látogató várnak. Már október 28-án, pénteken kinyitnak a vendéglátóegységek a vásár területén, ilyenkor hagyományosan a sárváriak látogatnak ki nagy számban a vásárba.

A várparkolóban az étel- és italárusok október 28-án, pénteken délelőtt 11 órától várják a vendégeket. 19 órától DJ Sheperd, majd 23.30-tól DJ Dominique zenél a várparkoló színpadán. A vár előtti vendéglátóegységek is kinyitnak október 28-án 18 órától.

Ebben az évben is lesz Borudvar a Posta tér mögötti parkolóban, amely szintén kinyit október 28-án délelőtt 11 órakor, és neves borászatok kínálják itt boraikat. A jó hangulatról a Kale Lulugyi (Fekete Virág) nevű 2015-ben alakult oroszlányi cigányokból álló zenekar gondoskodik, akik pénteken 18-23 óráig, majd szombaton 12-18 óráig zenélnek a Borudvarban.

A Kale Lulugyi megfordult már csehországi és szlovákiai fesztiválokon, zenéltek az Ördögkatlan Fesztiválon, az A38 hajón, a Művészetek Völgyében is. A hagyományőrzés már a zenekarban is megfigyelhető, két generáció is együtt muzsikál: apa és fia (Molnár Csaba és Ifj. Molnár Csaba). A zenék, melyeket játszanak, cigány illetve magyar népdalokból építkeznek, de muzsikálnak más előadóktól is feldolgozásokat, alapvetően az autentikus vonalat követik, de szívesen dolgoznak együtt más formációkkal is, minden stílusban.

Október 29-én, szombaton több száz árus kínálja portékáit a belvárosban. A rendezvény helyszínei: Kossuth tér, Batthyány, Hunyadi, Árpád, Ady, Deák, Várkerület, Rákóczi utcák és a Posta tér.

Szombaton a várparkolóban fellép a Bendzsó Music együttes 11-17 óráig. A Bendzsó Music zenekar az elmúlt években számtalan színvonalas rendezvényre, esküvői és céges bulira kapott meghívást. Fellépnek bálokon, fesztiválokon, céges party-kon, sörfesztiválokon, városi ünnepségeken, falunapokon, utcabálokon, egyetemi és főiskolai bulikon is nagy sikerrel. Immáron az egyik legkeresettebb rendezvény– és esküvői zenekar az országban. A közel 10 órányi repertoárban a könnyűzene szinte minden műfaja megtalálható: pop, rock, Rock’n’Roll, disco, latin, magyar és külföldi slágerek és örökzöldek…minden, ami egy fergeteges buli megteremtéséhez kell. A zenekar vezetője, névadója is egyben BENDZSÓ alias Németh László, az énekesnő Zsidákovits-Balogh Barbara, a gitáros pedig Monostori Attila az október 29-én látható formációban.

Közben 13 és 14 óra között Luji zenél a Simon – Júdás műsorban a várparkoló színpadán, nosztalgiázni hívja a közönséget a ’60-as évektől napjainkig.

Október 29-én, szombaton a vásári forgatagban a Herpenyő zenekart is hallhatják. A Batthyány utca 29. szám alatti volt zárda épület előtt találkozhatnak velük a vásározók, itt zenélnek majd.

Forrás: sarvar.hu