Facebook pixel

"Majdnem 60..." - népzenei koncert meglepetéssel


Archivált oldal

2019. augusztus 19.
20.00 óra "Majdnem 60..."
A 35 éves Boglya Népzenei Együttes és a 20 éves Koprive közös koncertje meglepetésekkel.
Helyszín: Büki MSK, ATRIUM

Belépő elővételben: 1.000 HUF, a koncert napján 2.000 HUF
Jegyelővétel: Büki MSK hétfő-péntek (8.00-17.30)

A Vas megyei zenekar tagjai gyerekkoruk óta szoros kapcsolatot ápolnak a népzenével, az anyatejjel szívták magukba őseik örökségét. Időközben többféle zenei hatás érte őket, így koncertjeiken szívesen ötvözik az újonnan befogadott stílusokat a népi dallamokkal.

Repertoárjukon a saját szerzemények és a szentpéterfai dalok mellett a nyugat-magyarországi és az ország más tájegységein élő horvátság zenéje, továbbá Horvátország gazdag dallamvilága egyaránt megtalálható. A Koprive tamburazenekar közkedvelt fellépője a különböző folklór és világzenei fesztiváloknak, gasztro rendezvényeknek. Emellett rendszeresen koncerteznek a szomszédos országokban, illetve kétszer voltak koncertkörúton az Egyesült Államokban is. A déli szláv népek körében népszerű hangszer, a tambura, csodálatos dallamok megszólaltatására képes. A Koprive koncerteken ezt a hangzásvilágot ismerhetik meg az érdeklődők, egy zenei kalandozás során. Ez a körutazás elviszi a hallgatóságot Szentpéterfáról Zágrábon át Dalmáciába, hogy Szlavónián és Vajdaságon át visszatérjenek Nyugat-Magyarországra.

A 35 éves Boglya Népzenei Együttes 1984-ben alakult Szombathelyen, tanárképző főiskolásokból. Alakulása óta folyamatosan működik a helyi MMIK-ban. Vezetője: Földesi Jánosné. Célja a magyar népzene hagyományhű elsajátítása és eljuttatása a közönséghez.

A koncert a 60 éves a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár - Ünnepi rendezvénysorozat része! Mindenkit szeretettek várunk!

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!