Facebook pixel

Juci néni spórol, avagy miért éri meg az online bankolás…

Juci néni spórol, avagy miért éri meg az online bankolás…

Bár elsőre úgy tűnhet, de nem! Ez nem egy bankhirdetés ;-)

A mi Jucink már jó ideje magabiztosan használja az internetet és egyre járatosabb a digitális világban… De a minap megint egy újdonsággal találkozott. Minden egy e-mailel kezdődött, melyet a mobiltelefonja egy hangos csipogással jelzett.

Az Áramszolgáltatótól érkezett a levél, amiben szerepelt néhány hír, de ami igazán felkeltette Juci néni figyelmét, az az alábbi sor volt: ’Váltson e-számlára, hogy csökkentse havidíját!’

„Hm… Elgondolkodtató. Mostanában úgyis nehéz jól kijönni a nyugdíjból és azt írja, hogy ezzel spórolhat a havidíjon.” Persze Juci néni sem ma kezdte és nem dől be elsőre a hangzatos hirdetéseknek. Biztos, ami biztos alapon felhívta a vejét, aki még ennél is jobbat tudott mondani.

Kiderült számára, hogy van lehetősége az összes számláját online rendezni automatikusan és ráadásul egy helyről!

Juci néni szeme elkerekedett, mikor Veje ezt megemlítette.

A veje azt mondta, hogy a csekkek ideje lejárt és nem kell mindig a postára járni. Egyszerűen regisztrálja magát egy felületen és az összes online számláját automatikusan kiegyenlítik, melyet egy mobil applikációval nyomon is követhet, ráadásul így sokkal kedvezőbb is. A non plusz ultra az egészben, hogy nem csak számla befizetései váltak önműködővé, hanem így az alkalmazás segítségével a pénzügyeit is már a mobiljáról intézheti.

Ebbe még sosem gondolt bele. Nem kell többé postára járnia vagy annyit bankolnia, így több ideje marad magára és a családjára. Persze akármilyen talpra esett is Juci néni, mégis a veje segítségét kellett kérnie, hogy végig vezesse a folyamaton, hiszen itt mégis csak pénzügyekről van szó, nagyon oda kell figyelni. Azóta Jucink válláról egy újabb gond került le.

És büszkén mesélte barátnőjének, Gabinak Skypon, hogy ő már nemhogy postára nem jár, de a pénzügyeit is a mobilja segítségével intézi. Gabi néni irigységgel vegyes csodálkozó arckifejezéssel hallgatta a történetét. Hát nem hiába…

Juci néni egy menő és modern Nagyi, aki úgy gondolja, hogy a digitális világ nagyban megkönnyíti az életet.