Facebook pixel

Juci néni Menetrendje!

Na de nem úgy, ahogy gondolnád. Juci néninek nincs „menetrendje”

De máris elmesélem miről is van szó!

Történt nemrégiben, hogy Juci néni és a Barátnője eltervezték, hogy újra találkoznak Bükfürdőn, de a nagy kérdés, hogy a mi drága Jucink, hogyan is fog odajutni?

Most nincs senki, aki elvigye, ő pedig nyugdíjas lévén már régóta nem vezet. Nincs más megoldás. Tömegközlekedéssel kell menni.

Ajjaj, de rég nem vonatozott már és fél is egyedül utazni…
Ráadásul nem is tudja a menetrendet. Hol nézhetné meg? Menjen el az állomásra?
Nagyon messze van és különben is ez a fránya meleg, biztos nem tenne jót a tűző napon sétálgatni…

Vagy kérje meg a vejét, hogy vigye el?
Ez jó ötletnek tűnt. Épp nyúlt a telefonért, amikor felmerült benne valami. Mi lenne, ha megnézné az interneten? Hisz már olyan sokszor megtalálta, amit keresett. Hátha fent van. És nem zargathatja minden csip-csup aprósággal a lányáékat.

Nem is a laptopján, hanem a mobilján gépelte be. Hihetetlen mi mindenre képesek ezek a kis gépek! A Google rögtön ki is adta a találatot. „Nahát” - gondolta magában, mikor már kattintott és nézte az oldalt. Csak be kell írni az indulás időpontját és a célállomást és máris ott a részletes menetrend. Sokkal átláthatóbb és minden vonatot, átszállást, állomást és időpontot lát… Ennyi mindent meg sem tudna kérdezni az információn.

Na, ezt a problémát is letudta, ráadásul most úgy, hogy az okostelefonján keresett rá. Hiába! Haladni kell a korral és a digitális világ nagyon hasznos tud lenni…

Ezzel kezdetét vette az utazás megtervezése…