Facebook pixel

Juci néni és Mobil App


Archivált oldal

Juci néni épp Gabi barátnőjének újságolta, hogy mit kapott a Vejétől születésnapjára…

„Képzeld Gabikám, hogy nekem milyen figyelmes Vejem van. Sokat panaszkodtam neki, hogy keveset mozgok manapság és nagyon megérzem, erre megajándékozott egy lépésszámláló okosórával.”

„Az nagyszerű, tényleg milyen figyelmes!” mondta Gabi „De az mire is jó pontosan?” kérdezte kíváncsian!

„A vejem azt mondta, hogy össze van kötve az okostelefonommal és egy alkalmazás segítségével tudom mérni az aznapi aktivitásomat. Azóta már ki is próbáltam.” Barátnője elgondolkodó arcát látva rájött, hogy kicsit bővebb magyarázatra szorul a dolog.

„Minden nap elmegyek egy nagy sétára és az alkalmazás írja, hogy hány lépést tettem meg, és ha teljesítettem a napi kitűzött célt, akkor még meg is dicsér. De még azt is mutatja, amikor otthon pakolok, vagy takarítok, vagy leszaladok a zöldségesbe! Minden lépésemről tud ez a kis csodamasina!”

Gabi nagyon fellelkesült az információ hallatán és mondta Jucinak, hogy neki is kell ilyen.

„Az még semmi Gabikám, de nem csak a lépéseket méri, hanem a pulzusomat is, és azt is mutatja, mennyit aludtam. Egyszerűen fantasztikus.”

Juci néni elhatározta, hogy minden nap megtesz legalább 8000 lépést az egészsége érdekében…
hiszen az unokája után is szaladnia kell lassan és séta során rengeteg rég nem látott ismerősével összefutott. Az egyik nap a piacra sétált el, a másik nap dombokat „mászott meg” és van, hogy új kalandokba vág és olyan helyekre bukkan, amiket még sosem látott, pedig már azt hitte minden zugát ismeri a környéknek.

Juci nénink nagyon elégedett és hálás Vejének az ajándékért ;-)