Facebook pixel

Juci néni és az online kurzus

Juci néni már nagyon ott van a digitális világban a korához képest.

Magabiztosan kezeli az okostelefonját, bármit elintéz a neten, legyen az szállásfoglalás, online rendelés, vagy akár egy randi szervezése (Bizony ilyen is volt). Csinált már élő bejelentkezést Facebookon és utazás blogot Instagramon és még a pénzügyeit is online intézi.

A mostani történet azzal kezdődött, hogy Juci nénit felhívta a Bükfürdői programszervező iroda, hogy novemberben ismét szerveznek az idősek számára programot digitális képzéssel egybekötve, ahol az idősebb korosztályt vezetik be az internet és a modern technológia világába.

Juci néni erősen elgondolkozott, hogy inkább kihagyja ezt a lehetőséget, hiszen már a legutóbbi programon sem tudtak sok újat mutatni neki, ráadásul idén már kétszer is volt Bükfürdőn, szinte mindent megnézett már. Persze fantasztikus volt, ez nem vitás… De 3 alkalommal is elutazni oda ilyen rövid időn belül?

De, mint kiderült, nem hallgatónak hívták, hanem Vendég Előadónak. A legutóbbi alkalommal ugyanis az egyik előadónak is feltűnt, hogy mennyire ügyes a kiadott feladatokban, aminek akkor része volt egy koncertes élő bejelentkezés is telefonjáról.

Juci néni a hallottak után le is döbbent. ”Te jó ég!”
Persze kiismeri már magát a digitális világban, de, hogy ő, mint vendég előadó social media témában?

Talán épp a szerencsés véletleneknek köszönhető az egybeesés, ugyanis már 1 hete játszadozott a gondolattal, hogy részt vesz egy 3 hetes online tanfolyamon, ahol további érdekességeket tanulhatna meg. Ez most bizony kapóra jött. Ezek után már nem is kérdés, hogy regisztrál és elkezdi a kurzust, hiszen magabiztosnak kell lennie a hallgatóság előtt. És talán meg is fűszerezheti az előadást tippekkel és trükkökkel, amiket a képzés során sajátít majd el.

Az új kihívás teljesen felvillanyozta Őt; azonnal elkezdte tervezni a nagy, képzés végi feladatot. Valami igazán felvillanyozó kellene!

Változnak az idők…
Már az idősek is érthetnek profin a közösségi médiához és az internethez.