Facebook pixel

Juci néni és a karácsonyi kihívás :)

Juci néni nem is hitte volna, hogy ilyen jól fog sikerülni a képzés, amit ő tart, hiszen még annyi mindenhez nem ért. És valóban voltak apró tippek, amiket a részt vevők az unokáiktól ellesve tovább adhattak; így ő is gazdagodott néhány újdonsággal, de a leginkább attól tartott, hogy nem fog tudni válaszolni a kérdésekre.

A félelme alaptalan volt, hisz ezeket ő is ugyanígy megkérdezte már másoktól és a helyzet ismeretében sokkal közvetlenebb tudott lenni, sőt még új barátságokat is kötött!

Az egyik hölgy - nem is lakik messze tőle, össze is járnak most már - a képzés feladatának keretében saját vállalkozásához hozott létre egy Facebook csoportot, amibe szebbnél szebb képeket töltött fel, fából készült keretekről, bortartókról, állványokról, kis szobrokról és dísztárgyak végeláthatatlan sorát. Ezt a hobbit még a férje hagyta rá és miután elég ügyes lett, árulni is kezdte a kézzel készült remekműveket. A fiáék segítettek megcsinálni egy online shopot, de a Facebookra Juci néni segítségével „törtek be”.

Juci néni csak ámult a rengeteg szépségen és azonnal eltökélte, hogy karácsonyra vásárolni fog, ilyet nem talál mindenhol ez ember. De sajnos a nagy készülődések közepette nem lenne ideje elutazni, ezért úgy döntött, hogy a webshopból rendeli meg. Hiszen rendelt ő már, mi ebben a nehéz?

A válogatáson át a kosárba tételig semmi gond nem is volt, sőt még egy egyedi keretre is adott le rendelést, amibe a családja portréja kerül és aztán a fizetésnél meglepetés érte. Bármennyire szeretett volna, nem tudott utánvéttel fizetni, az sajnos nem volt megadva opcióként, csak

  • Fizetés előre utalással: Van már online hozzáférése a bankjához és bankolt már a mobilján keresztül, de mindig fél attól, hogy elüt valamit.
  • Fizetés Paypal-al: Sajnos nem tudja, hogy az mi lehet.
  • Fizetés kártyával: Hogyan fizethet kártyával, ha nincs terminál?

Mindenesetre a kártyás fizetés felkeltette az érdeklődését, ezért rákattintott, hogy megnézze, mit kér.

Nocsak; kéri a kártya adatokat. De nem veszélyes ez? Nem lopják el? Nem fognak többet leemelni, mint amennyit költene? Jobb híján, más lehetősége nem lévén, kénytelen volt ezt az opciót választani, de biztos, ami biztos felhívta előtte a vejét, aki biztosította róla, hogy ez az online fizetés menete és ne aggódjon, nem lesz gond, azonnal megérkezik a boltba a kifizetése, fillérre pontosan.

Így hát beütötte a kért adatokat és miután mindenen átkattintott és mindent ellenőrzött azt olvasta: sikeres vásárlás. A termék néhány napon belül megérkezik a futárszolgálattal.

Most már csak annyi a dolga, hogy kivárja a csomag érkezését és időben otthon legyen, hogy átvehesse az ajándékokat. Vajon mindenhol tud így vásárolni? Milyen sok időt megspórolhatna, hogy így az unokájával lehessen!

Most döbbent rá, hogy micsoda év volt az idei és mennyi mindent tanult. Fantasztikus!

És arra is ráébredt, hogy már nem is tudna meglenni a digitális világ nélkül. Azzal, hogy számítógép, internet és okostelefon segítségével kezdte intézni mindennapi ügyeit valójában időt nyert magának, amit magára és családjára fordíthatott és persze emlékezzünk vissza arra, hogy Juci néni oly rég óta végre újra szerelemre talált az internet segítségével. Ez az év tényleg sorsfordító volt számára.

Mindig megéri újat tanulni...