Facebook pixel

Juci néni és a Facebook fan oldal

Ha olvastátok előző cikkünket, tudjátok már, hogy Juci nénit megkeresték egy izgalmas lehetőséggel; vendég előadó lesz social média témában az időseknek szánt digitális képzés keretében Bükfürdőn.

Juci néni nem érezte magát elég járatosnak még a témában, ezért 2 hete elkezdett egy online kurzust, amire - mint utóbb kiderült - tényleg szüksége volt, hiszen most rengeteg újdonságot és érdekességet tanult, a Facebook, Instagram és egyéb social média felületek olyan részeit ismeri meg, amiről eddig nem is tudott, vagy legalábbis még nem használta, hisz nem értette teljesen…

Így jutott el Juci néni oda, hogy elkészítse a saját Facebook fan oldalát, mivel a kurzus egyik feladata, saját facebook fan oldal készítése, pont olyan, amilyen manapság a cégeknek, webshopoknak, bloggereknek és közszereplőknek is van.

Juci néni ugyan már lelkesen blogol utazás témában az Instagramon és azóta már rengetegen követik is, de nem hitte, hogy erre a Facebook is épp oly alkalmas, mint az Instagram. SŐT! Itt aztán tényleg minden lehetőséget kiaknázhat.

A feladat a Facebook oldal létrehozása, funkcióinak beállítása és tartalommal való feltöltése volt. Mivel Instagramon az utazás témában osztotta meg képeit és videóit, így kézenfekvő volt, hogy itt is ezt a témát fogja választani, hiszen otthonosan mozog a témában és már saját tartalma is van, amit felhasználhat.

Természetesen nem ment zökkenőmentesen. Egyszerűen az új terepen nem igazodott ki, de a feladat szerint önállóan kellett dolgoznia. Nem hagyta, hogy kifogjon rajta a feladat, elszántan látott munkához. Sok idejébe, türelmébe és keresgélésbe tellett, de elkészítette az oldalt és feltöltötte saját képeivel. Kiváltképp a bükfürdői utazások képeit használta - sok szép emlék.

A kurzus nem könnyű, de Juci néni nagyon motivált és úgy érzi, jól döntött, szüksége volt a tanulásra és már Facebook fan oldala is van. A következő feladat a Facebook csoport létrehozása lesz, már izgatottan várja a kihívást. Természetesen a létrehozott oldalt nem volt szükséges megtartani, de Juci néni úgy gondolta, "Miért is ne?" - hiszen ott is gyűjtheti a követőket.J