Facebook pixel

Cipolla saláta

Hozzávalók 4 személyre:

1db nagyobb fej fejes saláta, 4 db paradicsom, 1/4 lila káposzta, 1 db kígyóuborka, 1 db póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lila hagyma, 1 db sárgarépa, 1 kg burgonya, 25 dkg császárszalonna, 4 db tojás, egy csokor petrezselyemzöld, 1,5 dl olíva olaj, 25 gr húsfűszer keverék, 1db bagett

5dl fokhagymás öntet lásd

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, és hűlni hagyjuk. A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A salátát nagyobb darabokra összetépjük, a káposztát és az uborkát összevágjuk a sárgarépát lereszeljük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A kihűlt karikára vágott burgonyát serpenyőben az olajon előpirítjuk, ha félig megpirult hozzáadjuk a karikára vágott vöröshagymát és a csíkokra vágott bacont, ezután összeforgatjuk, és készre sütjük, mielőtt teljesen készre sülne befűszerezzük. Közben a tojásokból tükörtojást készítünk.

Fokhagymás öntet.

Hozzávalók: 2dl majonéz;3 dl natúr joghurt;1 fej fokhagyma

A fokhagymát megpucoljuk, ledaráljuk és összekeverjük a joghurttal, a majonézzel majd hűtőben tároljuk.

Tálalás: A megvágott káposztára ráhalmozzuk az összetépett salátát és a csíkokra vágott uborkát, fokhagymás öntettel nyakon öntjük. Ráhelyezzük a készre sütött szalonnás hagymás burgonyát, majd megszórjuk a karikára vágott lila és póréhagymával. A paradicsomot gerezdekre vágjuk, és a saláta köré tesszük. A megsütött tükörtojást tetejére helyezzük és a reszelt répával, és petrezselyemzölddel díszítjük, meleg bagettel tálaljuk.

Részlet a GASZTRO PORTRÉK - Bükfürdő című könyvből