Facebook pixel

Hári Kálmánné, Hári Tamás

Mi az Ön véleménye?
3,7

Vilma néni házikonyhája

Vállalkozásunk az ország nyugati határvidékén,az Osztrák-Szlovén határ mellett,az Őrség szívében Szalafőn található.
Közel 10 éve már kistermelői élelmiszer előállítással foglalkozunk.Őstermelőként,kistermelőként a helyi piacokon és nagy országos fesztiválokon értékesítjük termékeinket. Hagyományos és hideg sajtolású növényi olajak előállításával foglalkozunk.A legismertebb ezek közül a tökmagolaj,de jótékony élettani hatásaik és hidegkonyhai felhasználásuk miatt kedveltek az egyéb növényi olajaink is.(mák,dió,szőlő,len,máriatövis,mogyoró)
Lekvárjaink édesanyám konyhájában készülnek,régi őrségi receptek alapján,a kínálatban olyan különlegességek is megtalálhatóak mint az áfonya,csipkebogyó,som,bodzabogyó,eredeti cukormentes" jó sűrű" szilvalekvár.Az ő keze munkáját dicsérik száraztésztáink is,aminek az a különlegessége,hogy házi tojással készül,kézzel gyúrja,nagyon ízletes és sosem tud belőle eleget készíteni.
Az őrségi erdők kincsei,mint pl. a szárított vargánya,rókagomba és egyéb erdei gomba szárítmányok,gombaporok szintén megtalálhatók a kínálatunkban.
A vödrös savanyúságok,darált paprikakrémek,ecetes torma inkább a kis helyi piacokon kelendő termékek.
A fentiekből is látható,hogy van mit kipakolni a standunkra és termékeink saját alapanyagból,a,helyi hagyományokra épülve a legnagyobb gondossággal és odafigyeléssel készülnek, vásárlóink megelégedésére.