Facebook pixel

Számítógépes talpdiagnosztika és egyedi talpbetét készítés a Caramell Medical Centerben

A Caramell Premium Resorthoz tartozó Medical központban 2019. októberétől gyermekek és felnőttek számára számítógépes talpdiagnosztika és egyedi talpbetét készítés is lehetséges. Az új szolgáltatást a szombathelyi Söjtöry Sport Kft.-vel együttműködve valósították meg. Választásukat és döntésüket a jól ismert csapat több éves szakértelmére és tapasztalataira alapozták, akik személyre szabott tanácsadással és minőségi termékekkel, a legjobb döntés meghozatalában segítik az egészség központba érkező pácienseket.

A talpbetét

Akár ortopéd, vagy sport talpbetétről beszélünk mindkettő vitamin-és egyben gyógyírként szolgál a lábnak. A lábproblémákat, vagy csak egy futó cipő vásárlást is komplex feladatként kell kezelni, mert nincs két egyforma láb. Nagyon fontos a lábfej szélessége, hossza, melyik lábtípusba tartozik, de legfontosabb a talp lenyomata. Többfajta sportágra is készíttethetnek betétet pácienseink pl. futás, kosárlabda, tenisz, kerékpár, sí-és snowboard, túrázás, golf, de akár multi talpbetét hétköznapi használatra. A betétekkel és az otthoni lábtornával nagyon jó hatásfokkal dolgozunk.

A vizsgálat

A legpontosabb vizsgálati eredmény érdekében a SIDAS cég technológiáját használják. Ez egy számítógépes program, amellyel pontos diagnózist kap a páciens a lábboltozat és a test vázának állapotáról. A vizsgálat két részből tevődik össze: statikus, vagyis állás közbeni, illetve mozgás közbeni mérés, melyet eltárolunk a gépben, így a kontroll vizsgálatok alkalmával lesz viszonyítási alapunk az előző állapothoz képest. A számítógépes vizsgálat segítségére lesz a masszőröknek, ortopéd szakorvosoknak. A vizsgálattal és a talpbetétek használatával céljuk a fájdalommentes járás és ezzel az életminőség javítása is.

Miben segít egy talpbetét?

  • segíti a terhelés egyenletes eloszlását
  • orvosolja a harántboltozat süllyedéséből eredő lábproblémákat
  • tehermentesíti a sarkat (sarokfájdalom)
  • óvja a sportolás vagy a hétköznapi életben megfáradt lábakat a túlterheléstől
  • alátámasztja a boltozatot, ezáltal nő a teljesítmény a láb fáradása nélkül


Kinek ajánljuk?

Felnőttnek és gyereknek (akár 3-4 éves kortól is) egyaránt, hiszen akármelyik talpbetét "vitamin" is lehet, ezzel kiemelve a megelőzés fontosságát a témában. A vizsgálat és a betétkészítés megközelítőleg 90 percet vesz igénybe. A talpbetétek helyben, azonnal elkészülnek. Így van lehetőség a betét tökéletes kialakítására a páciensek azonnali visszajelzése alapján.

Időpontok:

2019. október 26 – 27.
2019. november 1-3.

Időpontegyeztetés az medical@caramell.hu e-mail címen vagy a 06 30 511 9339-es telefonszámon lehetséges.

Aktuális Bükfürdő