Facebook pixel

TFA HUNGARY 2019 Bükfürdő

Ismét Vas megyei helyszínen kerül megrendezésre a 2019. évi TFA HUNGARY az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóverseny június 28-29-én.

A TFA (Toughest Firefighter Alive) verseny hazai népszerűségét igazolja, hogy minden évben nagy érdeklődés követi az eseményt, melynek legutolsó helyszíne a Vas megyei Bük volt. A tavalyi évben csaknem százhetvenen álltak rajthoz, a magyar versenyzők mellett román, német, szlovák, osztrák és lengyel tűzoltók is megmérették magukat. A nagy sikert aratott, immár hagyományokra visszatekintő verseny idén is a gyógyfürdőjéről híres Bükön kerül megrendezésre június 28-29-én. Az ország legerősebb tűzoltóját kutató nemzetközi viadalon két napon keresztül különböző tűzoltósporttal összefüggésben lévő feladatot, külön korcsoportokban, kiépített versenypályákon, védőruhában kell végrehajtania a versenyzőknek. Az első napon az úgynevezett Firefighter Combat Challenge feladatokkal kell megküzdeniük azoknak akik rajthoz állnak. Ezeket a feladatokat légzőkészülékben, időkorlát figyelembevételével kell idén is teljesíteniük. A második napon hagyományos TFA feladatokkal találkozhatnak a nevezők, amelyek szintén embert próbáló képességeket követelnek majd.

A versenyt a tavalyihoz hasonlóan idén is több kísérőprogrammal, a kiállítók által delegált szakmai bemutatókkal, családi és gyermekprogramokkal, valamint ingyenes meglepetés koncertekkel tervezik majd a szervezők, ahol fúvószenekari és könnyűzenei koncertek is színesítik majd a repertoárt.

2019. június 28.

08.45 Megnyitó
Köszöntő beszédet mond: Dr. Bognár Balázs tű. ezredes igazgató, Dr. Németh Sándor, Bük Város Polgármestere
Közreműködik: Csepreg Város Fúvószenekara
09:30-17:00 1. Versenynap - Helyszín: Bükfürdő, Termál krt. melletti 1. sz. parkoló a fürdő D bejáratánál
20.00 A Nyughatatlan - Johnny Cash emlékzenekar
Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar - 90 perc rock and roll
Dj Szúnyog - retro disco

2019. június 29.

09:00-13:00 2. Versenynap a versenypályán
13:00-15:30 Ataru Taiko - japán dobszínház
Kötélugró Klub Szombathely
15.30-16.30 Záróünnepség
Közreműködik: Katasztrófavédelem Központi Zenekara

A kísérőprogramok mindkét versenynapon ingyenesek: kézműves foglalkozások, népi fajátékok, gyermek foglalkoztatók, ugrálóvárak, szabaduló szoba