Facebook pixel

Őszi programok Bükön és környékén

Csokorba szedtük Nektek, milyen rendezvényeket tudtok meglátogatni az ősz folyamán Bükön és környékén. (A lista folyamatosan bővül, érdemes visszalátogatni az oldalra.)

Ahogy azt már a korábbiakban is megszokhattuk, ha péntek, akkor Bükfürdői Termelői Piac! Szeptember 23-tól egészen október 28-ig már téli nyitvatartással – 15:00-18:00 – várja látogatóit a rendezvény! Helyszín: Termál körúti park

Szerelmem, Júlia. A Petőfi 200 emlékév alkalmából időutazásra invitáljuk a látogatókat zenés-verses útravalóval Dr. Fűzfa Balázs és Lutor Katalin estjén a Büki MSK épületében.

Szeptember 9-11. között kerül sor az idei Soproni Szüreti Napokra, melynek helyszíne Sopron egyik legszebb parkja, az Erzsébet-kert. A szervezők helyi borászatok kínálatán túl finom ételekkel, valamint változatos háttérzenével teremtik meg a jó hangulatot a baráti beszélgetésekhez, kísérőprogramokhoz. A háromnapos esemény ingyenesen látogatható.

Szeptemberben sem maradhat el a hagyományos Szauna nap Bükfürdőn. Előzetes regisztrációra a szeptember 17-ei eseményre szeptember 1-15. között van lehetőség! A szaunázás szerelmeseit exkluzív szaunavilág várja, melyben többek között tepidárium, gőzfürdők, infraszauna, aromaszauna, kültéri ördögszauna és finn erdei szauna gondoskodik a vendégek ellazulásáról és felfrissüléséről. A szaunázás utáni felhőtlen relaxálást a fedett szaunapihenő és a hangulatos szaunakert biztosítja. A kültéri és beltéri hideg vizes merülőmedencéken túl Kneipp-medence, valamint kültéri élménymedence és beltéri jakuzzi teszi tökéletessé a szaunázás élményét.

Szeptember 16-18. között minden látogatót vár az Őrség ikonikus rendezvénye a XVIII. Örségi Tökfesztivál. Több helyszínen (Őriszentpéter, Nagyrákos, Szalafő, Magyarszombatfa) is lesznek programok szeptember harmadik hétvégéjén!

De lesz rendezvény a szomszédban is ezen a hétvégén, hiszen szeptember 16-án és 17-én rendezik meg a Csepregi szüretet is, Szőlő - Bor - Közösség - Kultúra - Hagyomány jelszavakkal.

Széchenyi szakállára - Rendhagyó reformkori vigassággal ünnepli 50. születésnapját a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút. Kézműves- és kreatív foglalkozásokkal, izgalmas gyermekelőadással, vasúti lámpabemutatóval, reformkori édesség kóstolóval, és megannyi színes, múltidéző programmal várnak mindenkit szeptember 17-én, Nagycenken!

Az idei Sárvári Szüret rendezvényeit hagyományosan a Sárvári Néptánckör Kulturális Egyesület szervezi. A kétnapos program (szeptember 16-17.) első estéjén táncház lesz a Nádasdy-várban. A következő nap kora délutánján műsorkóstolók lesznek a város különböző pontjain, majd a főtéren kerül sor a Szüreti Folklórdélutánra.

Szeptember negyedik hétvégéjén sem fog unatkozni az, aki ellátogat Kőszegre, hiszen szeptember 23-25. között rendezik meg az idei Kőszegi szüretet - Nemzetközi fúvószenekari találkozót a belvárosban. A rendezvény ideje alatt a Károly Róbert téren vidámpark, ételkülönlegességek, bor és pálinka stand várja a kedves látogatókat, a Fő téren és a Jurisics téren pedig kézműves kirakodóvásár!

Október 3-8. között kerül megrendezésre az Országos Könyvtári Napok. Természetesen Bük sem lesz kivétel, számos programmal várja látogatóit a Városi Könyvtár. Többek között könyvklub indul, de lesz még könyvbemutató, társasjáték délután és mocorgó is.

Október sem telhet el igazi őszi rendezvények nélkül. Népek-Színek-Ízek névvel kerül megrendezésre október 8-9. között a Cáki Gesztenyés Gasztro Fesztivál. A Cáki Pincesor területén kézműves vásárra kerül sor a környező kistermelők termékeiből és a kézművesek alkotásaiból. Mindkét nap folyamatosan gesztenyét sütnek és a helyi borászok is kínálgatják boraikat. Helyi egyesületek és önkéntesek bevonásával „pincepörkölt” és egyéb finomságok főnek az üstökben, valamint „cáki burger” és „langalló” sül a kemencékben. A gyermekes családokat kézműveskedéssel, középkori életmód bemutatóval, valamint vásári játékokkal várják mindkét napon.

Október 14-16. között vár minden érdeklődőt a Velemi Gesztenyenapok - Hagyományőrző, Gasztronómiai Ünnep és Vásár.

Az ünnepi hétvégén, október 22-23. között Orsolya-napi vásárral - Natúrpark ízei gasztronómiai fesztivállal várja látogatóit Kőszeg városa.

Idén is megrendezésre kerül a Simon-Júdás Napi Országos Kirakodóvásár Sárvár belvárosában. Már október 28-án 18 órától kinyitnak a vendéglátóegységek a vásár területén, ilyenkor hagyományosan a sárváriak látogatnak ki nagy számban a vásárba. Október 29-én pedig több száz árus kínálja portékáit a belvárosban.


A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

Büki, bükfürdői szállásokért kattintson IDE!