Facebook pixel

Kerékpáros túrák az egész családnak

Érdemes kihasználni az őszi napsütést és két kerékre pattanva felfedezni Bükfürdőt és környékét. Persze jó, ha van egy útiterv, vagy akár egy kész túraútvonal, aminek mentén kerekezve a legrejtettebb természeti csodákat is megtaláljuk.

De, hogy merre induljunk el? Tippekért és útvonal javaslatokért célszerű felkeresni információs irodáinkat Bükön és Bükfürdőn.

A praktikus kerékpáros kiadvány mellé, ami segít megismerni Bükfürdőt és annak két keréken bejárható vidékét, bónuszként még kerékpárt is bérelhetünk.

Visszatérve a bicajos tippekhez: hat különböző hosszúságú és nehézségű körutat jelöltünk ki, amelyek közük minden korosztályú és felkészültségű bringás talál magának megfelelőt.

Nehéz kiemelni közülük egyet, de ha egy közepes nehézségű, látványos terepet szeretnénk bemutatni, akkor az A tó vonzásában útvonal.

A 34 kilométeres túra egy kellemes, 3 órás kirándulás. Viszont csak akkor, ha útközben nem időzünk a pihenőhelyeken, amit kár lenne kihagyni. Mint például az út felénél található peresznyei parkot a Boldogasszony patak völgyében. A napjainkban szociális otthonként működő egykori Esterházy-Trautmannsdorff-Weinsberg-Berchtold kastélyt övező angolparkban sokféle látnivalót találhatunk. A mesterségesen kialakított tóban egy kis szigetet is láthatunk, de az összképet a parton álló, gyönyörű platánfa határozza meg.

Visszafele tekerve érdemes még egy pihenőpontot beiktatni, a csepregi Bene-hegyi tó partján. Ősszel nem csak a szőlőtőkék csodaszép látványban gyönyörködhetünk, hanem a helyi borokban is. Vagyis azokat inkább kóstoljuk meg, több borászatot is találhatunk a tónál.

Csepreg központjától kerékpárúton kerekezhetünk Bükre, Bükfürdőre.

A rövidebb, vagy hosszabb távot preferálók számára további tippeket adunk a túraútvonalainkat bemutató oldalunkon.