Facebook pixel

Jó időben, rossz időben – bükfürdői programok az aktív pihenést keresőknek

Végre beköszöntött a nyár, ezzel együtt a szünidő és a nyaralások időszaka is.

Utazási és nyaralási szokásaink merőben eltérhetnek egymástól – van, aki az aktív pihenést választja, szó szerint - minimál mozgással – ami cirka a szállás- medence-étterem „aranyháromszögben” merül ki. Ez is egy módja a nyaralásnak. Viszont egyre többen vannak azok, akik az aktív alatt valódi mozgást értenek – persze balanszban tartva az ilyenkor kötelező medence- vagy vízparti ejtőzéssel is.

Az outdoor tevékenységeket nagyban befolyásolhatja az aktuális időjárás – amit a tervezéshez érdemes utazás előtt lecsekkolni. Ehhez több időjárás előre jelző oldal is rendelkezésre áll, bár nagy bizonyossággal csak 1-2 napra előre lehet megjósolni, hogy mi várható.

Kikapcsolódás a fürdőben

Optimális esetben száraz- napsütéses időben élvezhetjük a nyarat és Bükfürdőn akár már a medencében elkezdhetjük az aktív kikapcsolódást. A Bükfürdő Thermal &Spa medencéiben naponta négy alkalommal is átmozgathatjuk izmainkat – a reggeli ébresztő tornától az energia tankoláson át egészen a délutáni pihentető percekig. Persze a fürdőn nem csak az animációs programok csábítanak mozgásra, hiszen kosarazhatunk, röplabdázhatunk is -> és mindezt medencében ????, vagy akár a klasszikus formában, hiszen a hatalmas, árnyas fákkal tarkított fürdőparkban kialakított sportpályákon szinte minden sportág kipróbálható. De nem lenne teljes a kép úszás nélkül - - > kezdőknek egy tanmedence, haladóknak normál, 50 méteres sportmedence áll rendelkezésre.

Aktív pihenés Bükfürdőn

Persze a fürdőzés mellett bőven találhatunk száraz (aktív)attrakciókat – és ha a száraz jelzőt használtuk, Bükfürdőn található az ország egyik leghosszabb, de bizonyára az egyik legszebb Kneipp®-mezítlábas pályája, ahol vizet csak a lábmosóban találunk. Viszont annál több tobozt, háncsot, kavicsot és követ ???? …510 méteren… Nincs más dolgunk, mint sétálni… mezítláb, és közben hallgatni a madárdalt és figyelni a mókusokat.A természettől kapott ingyenes talpmasszázs után ne hagyjuk ki az Organikus Pont lebegőgumóit sem! ????

A Kneipp® és Nordic Walking Park egyébként, ahogy a neve is jelzi, az „északi gyaloglás” két útvonalának pihenőpontja, bónuszként kerékpárutakkal övezve. Mindkét mozgásforma kedvelőivel találkozhatunk itt – de legjobb, ha magunk is kipróbáljuk.

Ugyanúgy, mint a kültéri fitnesz gépeket a Sportparkban – ahol akár egy bőséges étkezést is „lemozoghatunk”, sőt a gyerkőcök is találnak maguknak elfoglaltságot és nyáron még animátorok is besegítenek egy-egy gép helyes és hatékony használatában.

Adrenalin, felfedezés és programok gyermekeknek

Bükfürdőn az sem jelent problémát, ha nem pont strandidőben érkezünk. Pattanjunk kerékpárra és fedezzük fel a környéket, útközben sok rejtett pihenőpontot is találunk. Toboz Ottó, a helyi öko-mókus túrája bemutatja Bükfürdő aktív attrakcióit, érdemes a megjelölt pontokon egy-egy fotót készíteni. Ökokalandor oklevél jár érte. Kiépített kerékpárúton egészen Burgenlandig is eltekerhetünk, de erdei utakon Kőszeg és a határvidék is elérhető. Akár gyerkőcökkel is. Aki kényelmesebben szeretne biciklizni, nekik a félelektromos pedelec kerékpárt ajánljuk.

Adrenalin függőknek kötelező hely a Kristály Torony kötélpálya – különleges, háromszintes mászópark, ahol horizontálisan és vertikálisan is kipróbálhatjuk ügyességünket. A legfelső szintről tiszta időben Bécsi Alpok legmagasabb hegyóriásait is megcsodálhatjuk, a Schneeberg és a Rax nyáron is havas hegycsúcsaival hódít.

Persze bármikor kaphatunk egy kis égi áldást a nyakunkba, hiszen az időjárást nem tudjuk befolyásolni. Ilyenkor (is) szuper programot szervezhetünk magunknak a Napsugár Játszóparkban. Kicsiknek mászólabirintusok és ugrálóvárak, nagyobbaknak beltéri kötélpálya, a legnagyobbaknak pedig bowling és squash pályák kínálnak aktív kikapcsolódást.

Akár esik, akár fúj, vagy éppen száz ágra süt a nap, Bükfürdőn minden időben jól érezhetjük magunkat -->> a lényeg, hogy megtaláljuk azt a kikapcsolódást, ami számunkra flow- érzést okoz. :)