Facebook pixel

Hosszú a hétvége? Bükfürdőn számos program vár rád!

Közeleg a nyár utolsó hosszú hétvégéje, ami leginkább hét eleje, az országban szinte mindenhol színes rendezvények várják az érdeklődőket. Nincs ez máshogy Bükön - Bükfürdőn sem, ahol már péntek estétől gazdag programkavalkád kecsegtet. A kulturális programoktól a sportos és játékos szórakozáson át a piacig minden korosztály megtalálja a számára ideális kikapcsolódást. Bónuszként a büki gyógyvíz pozitív hatását is élvezhetjük a programok között, ami nagyon jól tud esni egy hosszabb koncertet követően. És hogy mi mindennel készülünk nektek? Összegyűjtöttük a hétvége teljes kínálatát.

Töltődj fel a víz erejével

Ha Bükfürdő, akkor elsősorban a híres gyógyvizünkre felépült fürdőkomplexum ugrik be mindenkinek, ahol a gyógymedencék mellett a strandolás is nagyon vonzó. A vízben brüggölés közben jól esik egy kicsit átmozgatni az ellazult izmainkat, érdemes részt venni a naponta többszöri vízi tornán. Programnak is kiváló és a testünket is feldobjuk vele.

Kóstolj bele Bükfürdőbe

Péntek délutánonként hamisítatlan piaccá változik a Tourinfo Iroda előtti tér Bükfürdőn. Közvetlenül a termelőktől vásárolhatjuk meg a jobbnál jobb környékbeli finomságokat. Hogy mi mindent? Azt nehéz felsorolni ???? A füstölt húsárutól a mézen át a lekvárokig, a bortól a gyümölcsön át a zöldségekig és a csodaszép kézműves termékekig minden megtalálható. A minőségi áruk mellett harmonikaszó is színesíti a délután programját. Ne hagyd ki! A Bükfürdői Termelői Piac a környék legjobb slow food lelőhelye.

Mozogj és szórakozz

A piactól pár lépésnyire található a bükfürdői városrész legszebb játszótere a Sportparkban. A nyári szünetben, szerdától szombatig minden délután, animátorok várják az aktív kikapcsolódás szerelmeseit. A péntek viszont kizárólag a gyerekeké, vicces sorversenyek, ügyességi játékok és egy ugrálóvár is gondoskodik a kicsik szórakozásáról. Augusztus végéig várunk!????

Koncertek minden korosztálynak

Augusztus 20-a az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékünnepe. A nemzeti ünnephez idén egy helyi jubileum is kapcsolódik, a Büki Művelődési Központ 60 éves „születésnapja”. Az ünnepi rendezvény-cunamit péntek este egy különleges zenei koncertcsomag nyitja meg, az Atrium Rendezvénytéren. Anna & The Barbies és a főleg Tom Waits dalokat játszó Braindogs varázsolja el a hallgatóságot. Az erős kezdés után vasárnap, a helyi kötődésű Pannon Cigányzenekar ünnepi műsora kínál élményekben gazdag estét. Hétfőn pedig két, összesen majdnem 60-as csapat közös fellépése következik, ami egyben egy meglepetés program is. Hogy kiket takar a majdnem 60? A 35 éves Boglya Népzenei Együttest és a 20 éves Koprive-t.

Meseautó és János, a vitéz

A zenei programok mellett színházi produkciók is helyet kaptak az ünnepi rendezvénysorozatban. Szombat este Meseautóval utazhatunk a zenei hullámain, kedden pedig egy rendhagyó előadásra kerül sor. Ugyanis a János, a vitéz című színmű a büki Sok-Szín-Pad társulat különleges tisztelgése a 60 éves jubileum előtt. A kedd estét utcabál és tűzijáték zárja le.

És ha rendelkezésre áll még pár nap szabadság, akkor azt érdemes a rövid hét három napjára ütemezni és elölről kezdeni a regenerálódást. Így valóban testi-lelki és szellemi feltöltődésben lesz része mindazoknak, aki ellátogatnak Bükfürdőre.