Facebook pixel

Bárdos Megyer

Ihre Meinung
5

Kovács Kati vagyok 5 gyerekes anya, hulladékhasznosító és kézműves. Kíváncsi ember lévén több féle technikával és hulladékkal dolgozom. Mostanában leginkább a papírfonás és a varrás a legfontosabb, hiszen minden háztartásban papírból és textilből keletkezik a legtöbb hulladék. Nyitott vagyok minden újra amivel segíthetek megóvni a Földet gyermekeinknek. Ez a XXI. század legnagyobb kihívása.

Papírfonás:

A papírfonás válasz a XXI. század legégetőbb kérdésére, a környezetvédelemre.

A papírfonás alapjául szolgáló vesszők alapanyaga lehet reklámújság, napilap, teafilter tasakja stb. A tárgyak elkészítéséhez nem használunk vegyszereket és kézzel készülnek.

A papírt 7-12 cm-es darabokra vágjuk, majd egy hegesztőpálca segítségével vesszőt sodrunk belőle. A vesszőt megfesthetjük étel- vagy textilfestékkel, de hagyhatjuk az eredeti színét is. A vesszőket ezután megfonjuk a kívánt formára. A készterméket átkenjük vízbázisú, víztaszító faragasztóval, ami tartást és védelmet biztosít az elkészült tárgynak.

A papírfonással készült tárgyak megvásárlásával a vevő kap egy egyedi kézművesterméket és hozzájárul a hulladék csökkentéséhez.