Facebook pixel

Érezd Szombathelyt! programsorozat

Kulturális és gasztronómiai pezsgés három hónapon át!

A július elején induló és egészen október elejéig tartó 15 hetes rendezvénysorozat a helyi kulturális, turisztikai és művészeti szervezetek példaértékű összefogásával valósul meg. Az önkormányzat saját intézményei és gazdasági társaságai mellett a Szombathelyi Egyházmegye, az Ungaresca Táncegyüttes, két, 25 éves jubileumát ünneplő, a város arculatát aktívan alakító civil szervezet (Isis Big Band, Szombathelyi Kötélugró Klub), sőt, magánvállalkozások is bekapcsolódtak a szervezésbe és a megvalósításba.

A közel 70 program, aminek a város 15 helyszíne ad otthont, garantáltan megdolgoztatja a látogatók érzékszerveit. Fülbemászó koncertek, szórakoztató mozifilm-vetítések, tudástárunkat bővítő tárlatvezetések, pezsdítő táncos rendezvények, kreativitásunkat beindító művészeti programok kavalkádja színesíti városunk életét a következő hónapokban.

A fellépő művészek közel 80%-a szombathelyi, vagy Vas megyei kapcsolódással bír. A programokon közreműködő vállalkozások szinte valamennyien helybéliek, a Kereskedelmi és Iparkamarával történő együttműködés eredményeként pedig a vendéglátás területén is a szombathelyi térségben tevékenykedők élveznek prioritást.

A pandémia miatt sokáig bizonytalan feltételek között zajlott a rendezvényszervezés, emiatt ragaszkodtunk városunk azon helyszíneihez, ahol biztosítani tudjuk a járványügyi szabályok előírásoknak megfelelő betartását, a városlakók egészségének megőrzését.

A programsorozatot az Agora Szombathelyi Kulturális Központ, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft., a Savaria Szimfonikus Zenekar, a Mesebolt Bábszínház, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, a Weöres Sándor Színház közös gondolkodása, valamint Szombathely MJV Önkormányzata támogatása teszi lehetővé.

A következő három hónapra tehát minden feltétel adott ahhoz, hogy végre igazán „Érezd Szombathelyt!"

Részletes programért, aktualitásokért kattintson IDE!