Facebook pixel

Programok a nyári szünetben Bükfürdőn

Bükfürdői látogatásotok során garantáltan nem fogtok unatkozni a nyári szünetben! Ha rövidebb, ha hosszabb időt töltenétek nálunk az alábbi helyeket érdemes meglátogatnotok:

Először is természetesen ajánljuk a Bükfürdő Thermal & Spa csúszdáit, Cápabarlangját, a Maci pancsolót, az Óriásbuborékot és Toboz Ottó vizes játszóterét. Ráadásul most a kitűnő általános iskolai bizonyítvány fürdőbelépőt ér június 15. és július 15. között!
A nyári bejárat mellett található Tourinform irodában kerékpárt is tud kölcsönözni a család, hogy felfedezhesse Bükfürdőt és környékét. Az iroda többek között Kajla pecsétgyűjtő pont is. Ráadás, hogy Kajla útlevél és személyazonosításra alkalmas igazolvány (diákigazolvány vagy személyi igazolvány) felmutatásával 2022. június 16 - augusztus 31. között minden gyermek díjmentes Kajla jeggyel utazhat a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. belföldi járatain, így Bükre is!


Június 3-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Funcity, az ország leginnovatívabb szórakoztató-központja Bükfürdőről repít ismeretlen univerzumokba. Kipróbálhatod magad F1-es pilótaként, körberepülheted Magyarországot jet packkel, versenyezhetsz a Turbochargerrel vagy felfedezheted a gigantikus terepasztal apró részleteit és a kis házak között száguldó vonatokat. Emellett a legújabb mozifilmekre is jegyet válthatsz.

Közvetlenül a Funcity szomszédságában helyezkedik el egy gyermekjátszótér és 12 db egyedülálló kültéri fitnesz géppel felszerelt park az aktív kikapcsolódás kedvelőinek.

Minden péntek délután megrendezzük a már közel 10 éves múlttal rendelkező Bükfürdői Termelő Piacot, ami idén Gyógy-Bor-Tér-Zene koncertekkel is kiegészül. A kóstolók után, a fák árnyékában garantáltan megnyalja mind a tíz ujját a család apraja, nagyja. Termelőink péntekenként a piac előtt a Bükfürdő Thermal & Spa-ban is tartanak kóstolót!

Az 510 méter hosszúságú Kneipp® száraztaposó pályán a mezítlábas séta minden korosztály számára természetes felfrissülést kínál. Ki ne vágyna egy kis ejtőzésre a friss levegőn, madárdalos környezetben, az árnyas fák tövében, vagy az Organikus Pont lebegő gumóiban?

A Greenfield Golf Magyarország első 18 lyukú golfpályája nem csak a profikat várja, hanem lehetőséget nyújt az amatőrök és családok számára is. Az érdeklődők megismerkedhetnek a golf alapjaival, golf autóra pattanhatnak és csodás környezetben közös élményeket gyűjthetnek. A programokhoz előzetes regisztráció szükséges!

A Napsugár Játszópark maga a családi élménypark. Egy kétemeletes játszólabirintus, négypályás trambulin, négyszintes, izgalmas elemekkel kombinált labirintusrendszer, egy külön gokart-és futóbicikli „versenypálya”, vízi dodzsem, bowling pálya várja az egész családot.

Légy aktív részese a mesék és mondák világának. A Répce mente mesejátszótéren kihelyezésre került hat mesetábla. Ha kíváncsi vagy a teljes történetekre, az egyes mesetáblákon lévő linkek felkeresésével vagy QR kód beolvasásával ismerheted meg azokat.


Idén újra várja a családokat a Mesevonat, új helyszín, a mesejátszótér bevonásával és nyereményjátékkal!

A Széchenyi utcában játékos módon ismerkedhettek meg a Répce vidék élővilágát bemutató tanösvényen. A Répcementi tanösvény a kanyargós Répcét szimbolizálja és a tervezők a terület kialakításakor figyelembe vették a Répce-vidék egyenetlenségét is. A tanulást és a megismerést 6 db interaktív tábla segíti, amelyekről játékos formában szerezhetünk érdekes információkat.

A pecázás szerelmesei ideális környezetben hódolhatnak szenvedélyüknek. A Büki horgásztó rendszeres, gondos karbantartás mellett várja a látogatókat.


Aki pedig hosszabb idei tartózkodnak nálunk, ajánljuk a környék felfedezését is:

Az Írottkő Natúrpark Magyarország nyugati határszélén jelentős védett természeti értékekkel, történelmi, kulturális örökséggel rendelkező tájegység. A natúrpark nevét az osztrák-magyar határon magasodó, 884 méter magas Írottkő (Szálkő) csúcsról kapta, mely nem csak a Kőszegi-hegység, hanem a Dunántúl, illetve Burgenland legmagasabb pontja is egyben.

Kőszeg a gazdag történelmi hagyományairól, szinte sértetlen állapotban megőrzött történelmi építményeiről vált híressé. Magyarországon talán egyedülálló jelenség a becsületkassza, amibe a kapuk elé kitett zöldség és gyümölcs árát lehet tenni. A város nyári nagyrendezvénye a XV. Kőszegi Ostromnapok, amire idén augusztus 5-7. között kerül sor.

Szombathely és Kőszeg között félúton, Gyöngyösfaluban találhatod a vadregényes, varázslatos Holdfény Ligetet. 2006 tavaszán nyílt ez az egyedülállóan szép létesítmény-együttes, ahol a pici gyermekektől a nagyszülőkig mindenki megtalálhatja a neki kedvező szabadidős tevékenységet, programot.

Szombathely, Szent Márton szülővárosa számos történelmi emléket kínál látogatói számára. Szombathely Kámon és Herény városrészeiben található a Kámoni Arborétum. Tavasztól őszig nagy tömegben számtalan féle virágzó fa és cserje várja a látogatókat. A város nagyrendezvénye idén visszatér, történelmi időutazásra invitálja a látogatókat a nagy múltra visszatekintő XXI. Savaria Történelmi Karnevál augusztus 25-28. között.

A Kámoni Arborétum Európa egyik legszebb arborétumát dr. Ambrózy-Migazzi István gróf hozta létre, aki autodidakta módon kora egyik legnagyobb botanikusává képezte magát.

Sárvár területe a kedvező természeti és földrajzi adottságainak köszönhetően az újkőkor óta lakott. A Nádasdy Hagyományőrző Fesztivál idén július 12-14. között várja az érdeklődőket.

Sopron egyike a középkori Magyarország hét legfontosabb szabad királyi városának, koronázóváros. Történelmi városmagja a 17. századtól csaknem teljes egységként, eredeti formájában maradt fenn.


Várunk szeretettel mindenkit! Büki és Bükfürdői szállásajánlatok IDE kattintva érhetők el!